Intercanvi amb Trostberg (Alemanya)
Dia contra la violència de gènere
25 anys del IES Josep Miquel Guàrdia - Visita les orles dels antics alumnes

Programa de reutilització de llibres de text

El pròxim curs 2017/18 el centre començarà la reutilització dels llibres de text a l'ESO impulsat per la Conselleria d'Educació i Universitat. Aquí teniu el Full d'Adhesió.

 

De quina manera s'implantarà aquest programa al nostre institut?

Aquest primer any l'objectiu és crear un fons de llibres de titularitat de l'institut. Per aconseguir-ho, l'alumnat dels tres primers cursos de l'ESO que s'hi vulgui adherir, haurà de comprar els llibres de text del curs i deixar-los al centre a final de curs. (Article 4.4 Ordre de la Conselleria d'Educació i Cultura de 24 d'abril de 2009 per la qual es regula la implantació del programa).

 

Quin és el mínim de participació de l'alumnat perquè es pugui dur a terme el Programa?

És del 10% del total de l'alumnat que tingui dret a participar-hi (Article 4.3 Ordre de 24/04/2009).

 

Quina serà l'aportació econòmica per part de Conselleria per al curs 2017/18?

La Conselleria és que sigui de 50€ per a cada alumne que hi participi (Art.8è de la Instrucció 2/2017, de 9 de maig de 2017, sobre l'aplicació del Programa).

 

Quines són les normes d'ús dels llibres de text del fons?

L'alumnat que s'hi adhereixi aquest curs al primer any d'implantació del programa ha de seguir les normes següents, acordades per la Comissió del Consell Escolar:

- Ha de folrar tots els llibres que hagin de formar part del fons de llibres a final de curs. El llistat de cada curs se'ls va donar en formalitzar la matrícula (consultau els documents adjunts).

- Mai s'ha d'escriure o subratllar en aquests llibres. En tot cas, si es necessita subratllar s'ha de fer en llapis per poder-ho esborrar abans de lliurar-los al centre a final de curs.

- S'hi ha de posar el nom de l'alumne-a, preferentment en llapis, aquest primer curs perquè encara no tenim els adhesius que ens ha de fer arribar Conselleria.

- S'han de mantenir en les millors condicions possibles, lliures de plecs, talls o taques. A final de curs, els membres de la Comissió en faran la revisió i poden descomptar de l'aportació els llibres que no compleixin els requisits aquí descrits.

 

Què passa si un alumne/-a no aporta tots els llibres reutilitzables d'un curs?

Se li aplicarà un augment proporcional a la quota que hagi de pagar el proper curs per obtenir els llibres corresponents.

 

Les famílies que volen apuntar-se al Programa en matricular l'alumnat ha de signar el full d'adhesió?

Sí. És necessari i imprescindible per acollir-se en aquest programa de reutilització.

 

Les famílies han de presentar la factura justificativa de la compra dels llibres de text?

Les factures hauran d'estar a nom dels pares/mares/tutors de l'alumnat. S’han de lliurar abans de dia 31 d’octubre de 2017.

 

De quina manera es procedirà a partir del curs 2018/19?

Com que ja tindrem un fons de llibres del centre, les famílies no hauran de comprar els llibres reutilitzables sinó que el centre els oferirà i només haurà d'abonar una quota que la Comissió del Consell Escolar haurà determinat tenint en compte els aspectes següents:

- Nombre de llibres en bon ús que ha aportat al fons del centre.

- Valor econòmic dels llibres del curs a què es matricula.

- Despeses de manteniment necessàries per mantenir el fons de llibres

(noves adquisicions, augment matrícula).

- La previsió d'aportació que per al proper curs informi Conselleria.

 

Per qualsevol consulta referent al Programa teniu dues vies:

- Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

- A la secretaria de l'institut: de dilluns a divendres entre les 9h i les 14h.